Mindfulness-cyclus

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het boeddhisme. Oosterse meditatie- en yogatechnieken worden gecombineerd met inzichten uit de moderne westerse psychologie. Je leert je meer bewust te zijn van het hier en nu, met aandacht te leven en minder hard te oordelen over je gedachten en gevoelens. Mindfulness helpt om piekeren over het verleden of de toekomst tegen te gaan. Het geeft rust en stressklachten nemen daardoor af. De training leert je ook om met afstand naar je situatie te kijken, dat vermindert het risico dat je overweldigd wordt door emoties en het geeft een gevoel van (innerlijke) controle.

Deze groep komt in de periode januari – juni 8 avonden bij elkaar om te oefenen in gewaarzijn, loslaten en niet-oordelen. We werken in deze groep met mindfulness-oefeningen, meditaties, ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Voor wie

Voor iedereen die wil leren aanwezig te zijn in het moment zelf, niet steeds te worden afgeleid door gedachten of impulsen en verlangt naar rust, balans en bewustzijn in het dagelijks leven. Mindfulness werkt doeltreffend bij stress en vermoeidheidsklachten.

Wanneer

Op maandag van 19:30 tot 21:15 uur. Vanaf 19:15 uur staat de thee klaar. De data van de bijeenkomsten zijn:

cyclus 2019
▪ 25 februari 2019
▪ 18 maart 2019
▪ 8 april 2019
▪ 6 mei 2019
▪ 27 mei 2019
▪ 24 juni 2019

Kosten

De kosten voor deze cyclus bedragen 225 euro voor 8 avonden.Ruimte voor Meditatie