Heartfulness – Compassietraining

In deze cyclus leer je om vriendelijker te zijn voor jezelf. Compassie zorgt ervoor dat je de mogelijkheid van liefde in moeilijke tijden niet vergeet. Met compassie draag je zorg voor je pijn, voor je eenzaamheid, voor je ontgoochelingen. Het is een belangrijke kwaliteit, die ons helpt om onszelf niet in de steek te laten. En om ons open te stellen voor de pijn van een ander en zodoende elkaar echt te ontmoeten. Zelfcompassie helpt je zorg te dragen voor je pijnlijke ervaringen. Dit zorg dragen geeft veerkracht. Veerkracht hebben we nodig bij tegenslagen, stress, tegenwerking, moeilijkheden – die allemaal op ons pad liggen. Onderzoek toont aan dat mensen met (zelf)compassie beter voor zichzelf zorgen en makkelijker de eigen grens herkennen als ze voelen dat het teveel wordt.

Heartfulness is een continu proces van omarmen en accepteren dat iets is zoals het is. Het helpt je jezelf te accepteren in al je aspecten en ondersteunt je verbondenheid met anderen, door de bergen en dalen van het leven. Begin met liefde en compassie aan jezelf te geven. Je kunt geen liefde geven indien je jezelf dit niet geeft.

Thich Nhat Hanh (Vietnamese boeddhistische monnik en vredesactivist) vergelijkt bovenstaande met zaadjes in je hart, die door voldoende aandacht kunnen uitgroeien tot mooie bloemen. En deze bloemen kunnen een geschenk zijn voor jezelf en de wereld.

Wanneer

Op woensdag van 10:30 tot 12:00 uur. De data van de bijeenkomsten zijn:
▪ 18 september 2024

▪ 2 oktober 2024

▪ 9 oktober 2024

▪ 23 oktober 2024

▪ 6 november 2024

▪ 20 november 2024

▪ 27 november 2024

▪ 4 december 2024

Waar

Binnen in de praktijk van RUIMTE voor meditatie en bewustwording, Duinweg 52A te Schoorl.

Kosten

225 euro voor de cyclus van 8 ochtenden.
Instromen is in overleg mogelijk.