Relatiebegeleiding

Relatieproblemen komen vrijwel in iedere relatie voor. In iedere relatie zijn er momenten of perioden dat het even niet lekker gaat, dat de (negatieve) emoties hoog oplopen of dat er helemaal geen sprake meer is van contact.

In de gesprekken zal ik samen met jullie de onderlinge interactie verhelderen die leiden tot conflicten of verwijdering, om vervolgens de dieperliggende emoties en verlangens te onderzoeken die belemmerend werken of moeilijk zijn om uit te spreken naar elkaar. In deze aanpak richt ik me op het verbeteren van de relatie met je partner wat van groot belang is om je prettiger te kunnen voelen en daarmee beter te kunnen functioneren. Als therapeut vind ik het belangrijk dat er een goede werkrelatie en veilige sfeer tot stand komt waarin iedereen zich vrij voelt om gedachten, gevoelens en ideeën te bespreken wat nodig is om er samen uit te komen.

Ik werk vanuit de EFT  (Emotionally Focused Therapy) methode die emoties als ingang neemt tot verandering.
EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Gedurende de gesprekken ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je leert beter te zien wat je zelf doet waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie kan dan veranderen en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten.

Kosten

135 euro voor 1 uur