Ontwikkelings­groep
Innerlijk Kompas

Deze ontwikkelingsgroep is grotendeels gebaseerd op het meditatie- en energiewerk van spiritueel leraar Bob Moore (Denemarken). De groep biedt je alle mogelijkheid om je te openen voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. We werken via meditaties, helende oefeningen, energiewerk, dromen en ademhalingsoefeningen om in een dieper contact met jezelf te komen en te openen voor de Bron waar de wijsheid voor iedereen beschikbaar is. Zekerheid vind je niet in je denken, in je aangeleerde weten of oude waarheden. Meditatie opent naar alles wat je al weet; het opent naar de wijsheid van je ziel.

De ziel is onze essentie. De ziel verbindt zich met het lichaam als het op aarde komt en verlaat het lichaam als je sterft. Zij is dat deel van jou dat je bezielt en dat niet onderhevig is aan de dualiteit. Soms kun je er een glimp van opvangen: in de natuur, in de stilte, in de ontmoeting met een ander, in muziek, in een aanraking. De ziel bewoont het lichaam. Wanneer de ziel zich volledig met het fysieke kan verbinden, kan de levensenergie vrijuit stromen en zijn we fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel heel.

In het dagelijks leven kunnen we overweldigd raken in het contact met mensen, met regels of ons juist eenzaam voelen. Hoe ga je daarmee om? Wat doe je met je ervaringen? Door deze te onderzoeken vanuit een open en nieuwsgierige houding, kom je in contact met je innerlijk weten en je essentie. Dat zijn voedende ervaringen die je helpen bij je weg naar transformatie en bewustwording om te worden wie je bent.

Tijd om op deze manier met jezelf te werken, helpt je te verbinden met je kwaliteiten en los te komen van beperkende patronen, oordelen en angsten. De energie van het werken in een groep is heel behulpzaam; het geeft je bedding, inspiratie en je zult makkelijker de stilte in jezelf kunnen ervaren.

Voor wie

Als je het contact met jezelf wilt verdiepen, als je verlangt naar te leven vanuit je hart en essentie, als je nieuwsgierig bent naar je innerlijke kracht, als je op zoek bent naar innerlijke vrede en zekerheid, dan is deze ontwikkelingsgroep zeker iets voor jou.

Wanneer

Eens per seizoen.
▪ 12 en 13 maart 2024

▪ 18 en 19 juni 2024

De volgende cyclus start in september op dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur:
▪ 10 en 11 september 2024

▪ 10 en 11 december 2024

▪ 11 en 12 maart 2025

▪ 10 en 11 juni 2025

Kosten

Opgave geldt voor een heel jaar (4 x 2 dagen):
4 x 195 euro of 745 euro in één keer.