Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een holistische benadering van ziekte en oorzaak. Deze therapie is doeltreffend bij diverse lichamelijke en geestelijke klachten en heeft ook een preventieve werking.
Het activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt het je bij het verwerken van vastgehouden emoties, die in het lijf worden opgeslagen. Alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren, organen, botten, zenuwen en weefsels hebben een reflexzone in de voet.
Door massage van deze reflexzones kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven en kan de energie weer vrij stromen.

Goede resultaten zijn bekend bij: hoofdpijn, stress, menstruatieklachten, kneuzingen, verzwikkingen, steriele ontstekingen (tenniselleboog), slijmbeursontstekingen, peesproblemen, spierkramp, spierscheur, gewrichtsklachten (artrose), huidaandoeningen, acne, bedplassen, rugklachten, vocht vasthouden, maag- en darmklachten, vermoeidheid, allergieën en hormonale klachten.

De reactie na de behandeling verschilt afhankelijk van de behandelde kwaal en van de patiënt zelf. De volgende reacties komen voor: beter slapen, tijdelijke vermoeidheid (afvalstoffen komen tijdelijk in het bloed), donkere urine (afvalstoffen zijn afgevoerd), verdwijnen of afname van de klacht.
Behandeling wordt ontraden bij hoge koorts, ernstige hartkwalen, trombose en besmettelijke ziekten.

Afhankelijk van de ernst van de klacht zijn er 6 tot 10 behandelingen, eens in de 1-2 weken, nodig om tot een positief resultaat te komen. Ter ondersteuning van je gezondheid kun je eens per maand een behandeling ondergaan. Deze therapievorm is ook geschikt voor kinderen.

Ik ben erkend door de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). Afhankelijk van je ziektekostenverzekering worden de consulten (deels) vergoed.

Kosten

75 euro per consult.
Het eerste consult duurt een uur, vervolgconsulten 45-50 minuten.

Meer informatie

Ik werk volgens de methode ‘Manda Bergsma’. Deze methode werkt therapeutisch en gaat in op de klacht van de cliënt. Ook wordt de mogelijke oorzaak van de klacht behandeld. Vaak zien we dat een bepaald gevoel of emotie niet erkend wordt, deze blokkeert de energiestroom waardoor pijn of vatbaarheid voor infecties ontstaat, daarna pas zien we lichamelijke klachten verschijnen die ook te constateren zijn door de medische wetenschap.

We maken onderscheid in verschillende soorten klachten:

* Oppervlakkig gelegen klacht

van de spieren, botten, huid of gewrichten – wordt behandeld: de plek zelf, de meridiaan die er langs loopt, die zorgt voor de energie aan- en afvoer van deze plek. Ook wordt gekeken in welk weefsel de klacht zit en uit welk ruggenmergsegment deze van oorsprong afkomstig is.

* Meridiaanklacht

De energie stroomt niet goed door, waardoor er een energievolte (geeft pijn) ontstaat of een energieleegte. De meridiaan wordt behandeld op de voet.

* Orgaanklacht

Het orgaan zelf (op de voet) behandelen met nog andere organen die het betreffende orgaan stimuleren of afremmen.

* Hormonale klacht

Behandeling van alle hormoonklieren met de galblaas voor afbraak.

* Geestelijke klachten en terminaal zieke mensen

Dan wordt een metamorfosemassage gegeven. Metamorfose houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest door een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom (reflexzone chakra’s) op voet, hand en hoofd:
De voeten brengen de chakra’s in beweging waardoor blokkades (bevroren energie) losgelaten kunnen worden.
De handen zorgen ervoor dat de vrijgekomen energie gebruikt wordt (handelen).
Het hoofd zorgt ervoor dat men bewust is wat er allemaal aan het veranderen is.

Lees meer over de Methode 'Manda Bergsma'.